Web Analytics Made Easy - Statcounter

در زیارت ناحیه مقدسه این‌طور به طفل شیرخوار امام حسین(ع) سلام می‌دهیم: «سلام بر عبدالله‌بن حسین، طفل شیرخوار، که خونش در آسمان پاشیده شده است.»

به گزارش برنا؛ کم‌سن‌ترین شهید کربلا کودک شیرخوار امام حسین(ع) بود که در روز عاشورای سال 61 هجری در نهایت تشنگی روی دستان مبارک پدرش به شهادت رسید. شهادت نور چشمان حضرت سیدالشهدا علیه السلام در آن شرایط حساس و سخت تاریخی، سندی بر مظلومیت و حقانیت اهل‌بیت علیهم السلام و جهالت و ظلم انکارنشدنی و غیرقابل بخشش خاندان بنی‌امیه و دشمنان امام حسین علیه السلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت‌وگویی دکتر رقیه نظری، استاد و کارشناس مسائل اسلامی به بررسی برخی از سؤالات و ابهامات پیرامون زندگی کوتاه اما پربار طفل شیرخوار امام حسین علیه السلام مشهور به حضرت علی اصغر علیه السلام پرداخته است.

آن‌طور که این محقق تاریخی توضیح می‌دهد، درباره سن حضرت علی اصغر علیه السلام در زمان شهادت، بسیاری از منابع تاریخی سکوت کرده و فقط نوشته‌اند که ایشان طفل شیرخواری بودند. بعضی از گزارش‌ها هم سن آن حضرت را متفاوت نقل کرده‌اند ولی مشهورترین آنها همان شش‌ماهه است که البته سند معتبر و دقیقی ندارد، البته اتفاق نظری در منابع درباره سن دقیق آن حضرت وجود ندارد، بعضی از منابع هم نوشته‌اند که ایشان حدود یک سال داشته، بعضی چهارماهه و بعضی هم شش‌ماهه نوشته‌اند، در هر صورت چون گفته شده است که ایشان شیرخواره بودند، پس حتماً سن ایشان در این میان بوده است و چنین نقل‌هایی قابل اعتنا هستند.

کم‌سن‌ترین شهید کربلا

می‌دانیم که یکی از رویدادهای تأییدشده در واقعه عاشورا، ماجرای شهادت کودک شیرخوار امام حسین علیه السلام است، با وجود این، نام آن کودک در بعضی از نقل‌ها متفاوت گفته می‌شود، دلیل این موضوع چیست؟

همان‌طور که در سؤال اشاره کردید شهادت کودک شیرخوار امام حسین علیه السلام در جریان اتفاقات روز عاشورای سال 61 هجری یک موضوع تأییدشده است و شکی در آن وجود ندارد.

ولی نام این کودک شیرخوار و همچنین سن ایشان مورد اختلاف در بعضی از نقل‌های تاریخی است. بر اساس بعضی از منابع نام آن کودک که به شهادت رسید، علی بوده و بعضی نقل‌ها که البته آنها نیز معتبر هستند، نام ایشان را عبدالله ثبت کرده‌اند.

در هر صورت عنوان علی اصغر شهرتی است که بعدها به ایشان داده شد چراکه امام حسین علیه السلام نام تمام فرزندان پسر خود را علی گذاشته بودند و برای اینکه تفاوت میان این فرزندان گرامی مشخص شود با القاب علی اکبر و علی اوسط و علی اصغر آنها را می‌شناسیم.

نام کودک شیرخواره امام حسین(ع) در زیارت ناحیه مقدسه

در زیارت ناحیه مقدسه که منسوب به امام زمان عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف است هم نام این کودک محترم، عبدالله نوشته شده است.

بله. در زیارت ناحیه مقدسه هم این‌طور به آن حضرت سلام می‌دهیم که: «سلام بر عبدالله‌بن الحسین، طفل شیرخوار، که خونش در آسمان پاشیده شده است، کسی که در دامان پدرش با تیر حرملةبن کاهل اسدی ذبح شد.»

ابهاماتی در زمینه سن شهادت

اشاره کردید که درباره سن کودک شیرخواره امام حسین علیه السلام که در کربلا شهید شد، تفاوت نظرهایی وجود دارد، چه سن‌هایی برای آن کودک عنوان شده است؟

درباره سن آن حضرت بسیاری از منابع تاریخی سکوت کرده و فقط نوشته‌اند که طفل بوده است. بعضی از گزارش‌ها هم سن آن حضرت را متفاوت نقل کرده‌اند ولی مشهورترین آنها همان شش‌ماهه است که البته سند دقیقی ندارد، البته اتفاق نظری در منابع درباره سن دقیق آن حضرت وجود ندارد.

بعضی از منابع هم نوشته‌اند که ایشان حدود یک سال داشته، بعضی چهارماهه و بعضی هم شش‌ماهه نوشته‌اند، در هر صورت چون گفته شده است که ایشان شیرخواره بودند، پس حتماً سن ایشان در این میان بوده است و چنین نقل‌هایی قابل اعتنا هستند.

چرا دهم رجب تاریخ تولد نوشته شد؟

با وجود این، آیا درست است که تاریخ تولد ایشان را دهم ماه رجب سال 60 هجری نوشته‌اند؟

این مطلبی است که در حدود دو قرن اخیر رواج پیدا کرده و حتی وارد بعضی از تقویم‌ها شده است. در بعضی از محافل هم برای آن حضرت جشن می‌گیرند، چون از تاریخ عاشورای سال 60 هجری شش ماه عقب رفته و به دهم ماه رجب رسیده‌اند.

این مطلب نمی‌تواند مدرک معتبری داشته باشد و گفته شده است که تنها منبع این روایت، مطلبی است که در یک کتاب غیرمعتبر نقل شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: علی اصغر امام حسین علیه السلام زیارت ناحیه مقدسه شیرخوار امام حسین ع کودک شیرخوار نوشته اند طفل شیرخوار درباره سن علی اصغر شش ماهه آن حضرت نقل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۱۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند

طرح «پیوند صادق» ایده‌ای است تا از بستر آن در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام، مساجد با مدارس به هم پیوند بخورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حامد منیری مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآن و عترت در نشست خبری «پیوند صادق» گفت: به مناسبت شهادت امام صادق علیه‌السلام بناست طرحی مردمی با مشارکت مراکز قرآنی، مدارس و مساجد کشور برگزار شود. این طرح بناست به وسعت تمام کشور با هدف تبیین، تبلیغ و ترویج معارف امام صادق علیه‌السلام رقم بخورد.

وی افزود: شیوه کار به این صورت است که دانش‌آموزان در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام به همراه خانواده و در کنار مربیان‌شان در مدرسه جمع شوند و پویش‌های علمی همراه با برنامه‌های فرهنگی و هنری و نیز گعده‌های علمی برگزار می‌کنند. در انتهای مراسم جوایز نفیسی از جمله کمک‌هزینه عمره، عتبات عالیات و مشهد مقدس و نیز صدها جوایز دیگر به برگزیدگان اهدا می‌شود. سپس به سمت مسجد محله حرکت می‌کنند و نماز ظهر و عصر را در آنجا اقامه می‌کنند. در مسجد، روحانیون درباره تأثیرات امام جعفر و شاگردان ایشان در نشر معارف دین و سبک زندگی آن حضرت به صورت مختصر به سخنرانی می‌پردازند.

منیزی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها در کنار این نیروی مردمی قرار گرفتند و حامی این حرکت هستند. منتها این حرکت نیاز به تبلیغات دارد. اهمیت کار در این نکته است که بیش از 50 درصد روایاتمان را از امام صادق علیه‌السلام به یادگار داریم که در برگه‌های منابع ما خاک می‌خورند و بلااستفاده ماندند.این آموزه‌های امام باید در قالب‌های مختلف در جامعه نشر داده شود.

 

.

تیزر طرح «پیوند صادق»

تلاش برای ارتقای پیوند مدارس با مساجد

وی درباره برگزاری دو پویش فرهنگی گفت: در راستای این برنامه، دو پویش‌ طراحی شده که یکی از آنها «پندهای امام صادق» و دیگری 6 داستان صوتی برای گروه سنی زیر 13 سال است. این پویش‌ها در بستر شبکه‌های اجتماعی به آدرس مندرج در این سایت https://zil.ink/peyvandesadegh شکل می‌گیرد.

سعیدی نژاد مدیرعامل مؤسسه پیام غدیر که از بانیان این حرکت فرهنگی است، گفت: حدود 20 سال قبل مرحوم حجت الاسلام حاج سید علی اکبر حسینی از اساتید اخلاق تهران تأکید کردند در مدرسه پیام غدیر بزرگداشتی برای امام صادق علیه السلام بگیریم. ایشان گفتند این برنامه را در تمام مدارس گسترش دهیم. در آن دوران آقای حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش بودند. طوماری جمع شد و به ایشان ارسال شد تا تمام مدارس در برنامه مشارکت داشته باشند؛ همچنان که در مدارس حوزه علمیه بزرگداشت‌هایی برگزار می‌شد. نام این طرح پیوند «میمِ» مدرسه با «میمِ» منزل بود. اما به این طرح فعلی، مسجد و مراکز قرآنی هم آن اضافه شد.

وی افزود: یکی از خلأهایی که در جامعه داریم، عدم پیوند مسجد با مدارس بود. نه مدیر از امام جماعت خبر دارد و نه امام جماعت از مدارس دارای شناخت است. امیدواریم این ایده بتواند این خلأ را پر کند. 

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت